Om oss

Eller hur det gick till när Anders blev Rolls-Royce-frälst

Om oss

Hjärtat i firman är och kommer alltid att vara renovering och service av äldre fordon. Till oss kan du komma med vilken klassiskt fordon som helst men vi har specialiserat oss på främst två exklusiva märken; Rolls-Royce och Bentley. Vi erbjuder också reservdelar till Rolls-Royce & Bentley till konkurrenskraftiga priser genom ett nära samarbete med engelska IntroCar. Och vi är sedan 2020 generalagenter i Skandinavien för IntroCars reservdelsserie Prestige Parts®

Prestige Parts®-serien skapades för att möta behovet av reservdelar till klassiska Rolls-Royce & Bentley där originaldelar inte längre finns att köpa eller är onödigt dyra. Man strävar alltså efter att få ner priset till kund jämfört med originaldelar. Varumärket har åtagit sig att introducera produkter som uppfyller eller överskrider tillverkarens specifikationer för originalutrustning (OE) och erbjuder som sådan en 3-års garanti över hela världen på hela sortimentet som nu innehåller över 5 000 artiklar. När du köper delarna via oss betalar du samma pris som om du skulle beställa dem direkt på IntroCars hemsida och vi erbjuder dessutom kostnadsfritt personlig rådgivning som borgar för att du verkligen får rätt delar till din bil.

Vi känner oss även stolta över att ha fått förtroendet att bli återförsäljare för GULF smörjmedel som tillhandahåller ett mycket bra sortiment med tillsats av zink för äldre bilar men även ett brett sortiment för nyare bilar. Vi vill också vara det naturliga valet när man vill sälja sin veteranbil eller köpa en. Som mäklare av fordon vill vi borga för att både köpare och säljare skall bli nöjda samt att bilen ska bli kontinuerligt omskött.

21 1978 Bentleyn på sin första bröloppskörning

Bentleyn på sin första bröllopskörning, 1978.

13 1978 Bentley S 1955

1978. Bentley S 1955.

12 1977. Bentley S 1955

1977. Bentley S 1955.

Om Anders Rohdin

Anders Rohdin  lekte som de flesta andra små pojkar i början av 1960-talet med leksaksbilar i sandlådan. Men hans fascination av Rolls-Royce och Bentley föddes när grannpojken fick en Rolls-Royce modellbil i födelsedagspresent. Den stod på en hylla och man fick bara leka försiktigt med den inomhus och absolut inte ta ut den i sandlådan. Då förstod lille Anders att det var något alldeles speciellt med Rolls-Royce och han drabbades svårt av Rolls-sjukan och har aldrig hämtat sig från den sedan dess.

Redan som 18-åring köpte han sin första bil, en Bentley S1. Han kunde inte ta med sig den hem direkt men fick genom att lägga en handpenning ta med sig grillen som han sedan låg och kramade i sängen i fjorton dagar till dess att hela bilen stod på garageuppfarten. Anders läste till bilmekaniker på gymnasiet och senare till bilelektriker och första verkstaden startade han 1979 hemma i pappas garage. I början jobbade han extra som nattvakt för att få det att gå ihop men snart rullade så mycket bilar in i verkstaden att han helt kunde specialisera sig på veteran- och lyxbilar med tyngdpunkt på Rolls-Royce & Bentley.

Rohdins Automobile Service, som firman hette då, var en auktoriserad Rolls-Royce och Bentley-verkstad från 1994 fram till år 2004, då nya EU-regler gravt försvårade förutsättningarna för att vara auktoriserad verkstad eller säljare av de flesta bilmärken, så även Rolls-Royce och Bentley. År 2002 splittrades dessutom syskonmärkena Rolls-Royce & Bentley och BMW köpte Rolls-Royce medan Bentley gick till Volkswagen. Från att tidigare ha samarbetat, så blev företagen nu konkurrenter, vilket gjorde det omöjligt för Rohdins att samtidigt vara försäljare och driva verkstad för både Rolls-Royce och Bentley.

Rohdins Automobile Service fick därför ta ställning till vilket bilmärke man skulle satsa på och lösningen blev att satsa på Rolls-Royce bilar mellan åren 1904-2002 och samtliga Bentley-modeller, oavsett årsmodell. Detta innebar att Rohdins därefter kunde arbeta med båda bilmärkena, utan att bryta mot några lagar och regler.

Rohdins har under dessa 38 år bytt lokaler och ägarförhållanden och under sex månader från oktober 2016 till april 2017 tvingades Anders lämna sitt livsverk. Men han återkom med förnyade krafter och nya idéer i samarbete med sin hustru Carina när de tillsammans öppnade Rohdins Classic Car AB i maj 2017.

Med i bagaget i denna nya firma finns erfarenheten av renoveringar av närmare 200 klassiska fordon och mäkling av ungefär lika många. Under mottot ”Det familjära företaget” vill Anders och Carina välkomna ägare av alla slags entusiastfordon och satsa extra mycket på att varje kund ska känna sig sedd. Hos oss är man välkommen att ta en fika i vår retroinspirerade reception där man också kan sitta ner en stund i lugn och ro och bläddra i något bilmagasin. I receptionen säljer vi bilrelaterade prylar, GULF-oljor och retroprylar. Men eftersom företaget nu också har en kvinnlig delägare släpper vi in mer och mer av ”kvinnliga tillbehör”, till att börja med exklusiva aftonväskor under devisen ”det kan inte bli för mycket bling-bling”.

 

Med detta hälsar vi både Dig och Din Bil hjärtligt välkomna!

Carina & Anders Rohdin

 

VAD ANDERS ÄLSKAR

09 1976 Artur Lundqvisatskolan har motivlackerat P 1800 1961 Chassi 240

1976. Arthur Lundqvistskolan har motivlackerat min P1800 1961 med Chassinr 240.

08 1975 sommaren. Volvo P 1800 med ny front

1975 på sommaren. Volvo P1800 med ny front.

07 1975 6 juni Volvo P1800-61 i trädgården. Violet Anders o Bertil Jansson

6 juni, 1975. Volvo P1800 -61 i trädgården. Violet Anders och Bertil Jansson.

Varför välja oss?

  • • Specialistkunskaper Rolls-Royce och Bentley

  • • Fullt utrustad RR-verkstad

  • • Specialverktyg för RR och Bentley

  • • Stort lager reservdelar till RR och Bentley

  • • Reservdelspriser samma som i England!

  • • Stora kunskaper om modellskillnader

  • • Hos oss kan du även vinterförvara din bil

  • Vi säljer och förmedlar RR, Bentley och entusiastbilar

Kommentarer

  • Rodhins Classic Car har servat min Rolls-Royce Silver Shadow. Nu spinner den som en katt!Kjell Andersson
  • Jag har lämnat min bil till Rohdins för att delrenovera den och resultatet blev mycket lyckat.L Strid

Back to top